Vrijwillige acteurs en voorlezers gezocht - "Het verhaal van Mascopiro"

In je buurt

Vrijwillige acteurs en voorlezers gezocht - "Het verhaal van Mascopiro"

In het kader van ons project 'Wat diepe wortels vertellen aan jonge knoppen' organiseren wij voorleesmomenten in scholen en bibliotheken. De bekende jeugdauteur Marc de Bel schreef voor het project in de reeks Spikkel en Spekkie het boek 'Het verhaal van Mascopiro'. Hij baseerde zich hiervoor op de verhalen van Peruaanse en Vlaamse senioren over hun veranderende band met het bos en het belang van bos in hun leven. De bedoeling van het project is om een uitwisseling tussen de generaties en tussen Noord en Zuid rond het belang van bos en natuur te stimuleren.

Voorleesmomenten

We zijn op zoek naar gemotiveerde 50+ers die willen voorlezen in een school of bibliotheek voor kinderen tussen 7 en 10 jaar (1e tot 4e leerjaar). Na het succes van het voorbije jaar, organiseren wij vanaf deze zomer opnieuw voorleesmomenten. Als voorlezer wordt je omringd door interessante informatie en een medewerker van BOS+. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Wij, van de organisatie BOS+, begeleiden samen met de voorlezer de sessies.

De voorleesmomenten zien er als volgt uit: We kleden de ruimte in met doeken geschilderd door de inheemse bevolking uit het Peruaanse Amazonewoud. Daarna volgt een kennismaking met de kindjes en een korte situering van het verhaal. Dan leest de 50+ een stuk voor uit het boek en bekijken we de prachtige illustraties samen met de kinderen. Afsluitend halen we de boskoffer boven en kan er gesnuisterd worden tussen materialen die uit het Amazonewoud komen. Concreet gezien, leest u per voorleesmoment zo'n 30 minuten voor.

We proberen steeds een locatie te vinden zo dicht mogelijk bij uw woonplaats. Eventuele vervoersonkosten worden uiteraard vergoed en u krijgt het boek gratis mee naar huis. Eén sessie duurt maximum één uur en een kwartier. Er wordt wel getracht om 2 tot 4 sessies per dag (op eenzelfde school/locatie) te organiseren.

Help ons mee om het verhaal van Mascopiro tot leven te brengen bij kinderen! Wanneer u interesse heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaande contactgegevens.

Forumtheater

Dit jaar gieten we dit project ook in een nieuwe vorm: we maken een theaterstuk gebaseerd op de verhalen van de senioren. LABO vzw en BOS + zijn op zoek naar enthousiastelingen die graag mee willen toewerken tot de creatie van een forumtheaterstuk rond het belang van bos in ons dagelijkse leven, vroeger en nu, in Noord en Zuid. We zijn hiervoor nog op zoek naar acteurs, waarbij we streven naar de helft 50+ers. De infosessie over het theater gaat door op 25 juni om 8 uur. Meer informatie vindt u hier.

Meer info over het project vindt u op www.hetverhaalvanmascopiro.be. Voor meer info over de vacature kan u terecht bij lauren.maes@bosplus.be (link stuurt een e-mail) of op 09/264 90 57.

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."