Initiatieven

Datum: 
23 mei 2017 tot 13 jun 2017
Locatie initiatief: 
wzc De Vijvers in Ledeberg en wzc De Liberteyt in Wondelgem

Contactpersoon:

Annemie Vingerhoets
Kunstwerkt
09/2352273
Een superfijne namiddag rond tekenen, voor jong en oud

Met ‘Visite’ brengen we twee generaties samen. Met tekenen als middel voor ontmoeting en plezier. Ouderen uit een woonzorgcentrum en kinderen van het vierde of vijfde leerjaar van een school uit de buurt gaan samen aan de slag.

De kinderen trekken naar het woonzorgcentrum voor een bijzondere tekenles op een bijzondere locatie én in bijzonder gezelschap. We hebben een eenvoudig maar verrassend pakket uitgedokterd, waarmee de kinderen en de ouderen onmiddellijk aan de slag kunnen. Afsluiten doen we met taart, want bij visite hoort taart!

Twee Gentse duo's gingen inmiddels aan de slag met 'Visite':

1. Woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge en 5e leerjaar van De Kleurdoos uit
Ledeberg (23 mei)
2. Woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem en 4e leerjaar GVB
Mariavreugde uit Wondelgem (13 juni)

Een impressie van de activiteit: http://tiny.cc/visitetekenklas

Achtergrondinfo:

Visite of de tekenklas op verplaatsing is ontstaan uit Drawing Days, een internationaal tekenfestival met één simpel en geniaal doel: iedereen aan het tekenen brengen.

Tekenen heeft namelijk bijzondere eigenschappen. Tekenen laat je anders naar de dingen en de wereld kijken. Bovendien is tekenen een ideaal middel om mensen met elkaar te verbinden. Van die eigenschap maken we gebruik: we verbinden generaties die doorgaans heel weinig contact met elkaar hebben. Want uit studies en ervaringen blijkt dat beide partijen, jong en oud, erg graag in elkaars gezelschap vertoeven.

Visite werkt niet met alledaagse tekenopdrachten, maar laat jong en oud speels, ongedwongen en verrassend samen tekenen. 

VISITE is een project van KUNSTWERKT i.s.m. OCMW Gent in het kader van het tekenfestival Drawing Days, concept ontwikkeld door Laura Willems. (www.kunstwerkt.be, www.drawingdays.be)

https://www.visitetekenklas.be/

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt