Initiatieven

Datum: 
14 aug 2018
Locatie initiatief: 
Woonzorgcentrum Het Heiveld

Contactpersoon:

Sarah Minten
Woonzorgcentrum Het Heiveld
092663153
Hart van het initiatief: 
Activiteiten: 
Neemt deel aan wedstrijd
Elke woensdagnamiddag geeft bewoner Marck Bonne schaakles in het woonzorgcentrum aan kinderen van schaakclub De Mercatel.

Marck Bonne kwam na een lange revalidatie wonen in Woonzorgcentrum Het Heiveld. Voordien gaf hij reeds schaakles aan kinderen in schaakclub De Mercatel in Sint-Amandsberg. Door zijn verminderde mobiliteit en zijn verhuis naar het woonzorgcentrum, was het voor Marck niet meer mogelijk om wekelijks vanuit het WZC aan de schaakclub te geraken.

Met ondersteuning van enkele medewerkers van de schaakclub en in overleg met het woonzorgcentrum werd gezocht naar een haalbare oplossing. Sinds november 2017 komen enkele kinderen die lid zijn van De Mercatel elke woensdagnamiddag naar Het Heiveld om schaaklessen te volgen bij Marck Bonne in de raadzaal.

Alle partijen halen hier voordeel uit. Marck kan zijn vroegere hobby voortzetten en zijn kennis doorgeven aan de jeugd. De kinderen kunnen hun lessen bij deze schaakmeester voortzetten. Het woonzorgcentrum krijgt kinderen over de vloer waardoor er leven in de brouwerij komt. Een prachtige samenwerking.

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt