Initiatieven

Datum: 
20 aug 2018
Locatie initiatief: 
WZC Het Heiveld en Open Huis (Seniorenhuis) Azaleapark te Sint-Amandsberg

Contactpersoon:

Mirjam Vermeire
WZC Het Heiveld
09 266 31 19
Doelgroep: 
Hart van het initiatief: 
Neemt deel aan wedstrijd
Maandelijkse ontmoeting tussen peuters van Peutertuin "Duimelotje" en bewoners van WZC Het Heiveld. Thematische en seizoensgebonden werking.

Maandelijks ontmoeten peuters van Peutertuin "Duimelotje" en bewoners van WZC Het Heiveld elkaar en dit afwisselend in WZC Het Heiveld en in het Open Huis (Seniorenhuis) in het Azaleapark te Sint-Amandsberg.

De samenwerking kwam tot stand halverwege december 2010. De eerste ontmoeting tussen bewoners en peuters vond plaats op 11 januari 2011, en die gaat nog steeds verder! De ouderen en de kleintjes  doen allerhande thematische en seizoensgebonden activiteiten samen. Voorbeelden hiervan zijn: een bezoek aan de lokale bibliotheek, een bloemenzoektocht doorheen het Azaleapark, valentijnshartjes uit brooddeeg bakken & beschilderen, herfstbladeren of kerstbomen schilderen, dieren bezoeken in en rond Het Heiveld, de peuters die een peuterdans brengen voor de bewoners in het kader van de Seniorenweek, ...

We kunnen reeds terugkijken op een jarenlange samenwerking. De bewoners genieten van het jonge gezelschap en nemen automatisch de rol van grootouder op zich. We merken dat deze bezoeken een lichtpunt zijn voor de bewoners die hieraan deelnemen. Ook de peuters genieten telkens van deze ontmoeting en de aandacht/zorg die ze van de ouderen krijgen.

Dankzij ondersteuning van enkele vaste vrijwilligers en personeel van Het Heiveld en begeleiders van de peutertuin blijven deze ontmoetingen vlot verlopen. Het in contact brengen van verschillende generaties vinden wij dan ook een belangrijke doelstelling binnen WZC Het Heiveld.

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt