Initiatieven

Datum: 
14 aug 2018
Locatie initiatief: 
Woonzorgcentrum Het Heiveld

Contactpersoon:

Sarah Minten
Woonzorgcentrum Het Heiveld
092663153
Doelgroep: 
Hart van het initiatief: 
Activiteiten: 
Neemt deel aan wedstrijd
Conservatoriumstudenten KASK spelen op 'onverwachte momenten' muziek met en voor bewoners. Levende JukeBox op zondagnamidddag sloot het project af.

Dit project is een samenwerking tussen vier studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent (KASK) en Woonzorgcentrum Het Heiveld. Deze vier muzikanten kwamen maandenlang op onverwachte momenten langs bij de bewoners en speelden dan live muziek voor hen op gitaar en piano, al dan niet met zang erbij. Dat gebeurde op de woningen van bewoners, in de gang, in de leefruimtes, ... op de meest verrassende momenten. In Het Heiveld noemen we dit ook wel 'Onverwachte Schoonheid'.

Op deze manier bouwden de muzikanten stilaan een band op met de bewoners en kwamen ze te weten welke muziek zij graag horen. Ze verzamelden een repertoire van zeer uiteenlopende muziekstijlen: van Rock tot Jazz, van Klassiek tot Schlager. Met deze muziek stelden ze een set list samen voor de grote afsluiter van hun project: een Levende Jukebox in Café 't Hospice van het woonzorgcentrum. Een drummer en accordeonist vervolledigden de band voor zondagnamiddag 29 april. De hele namiddag konden de bewoners en bezoekers liedjes van de lijsten die op de tafels lagen aanvragen. Met een hapje en drankje erbij, genoot een volle cafetaria van een namiddag live muziek op maat, gebracht door jonge mensen. Sommige bewoners waagden zich zelfs aan een eigen optreden en zongen een nummer samen met de band. Het was een prachtige namiddag waar nog steeds over nagepraat wordt. Hier kan je de sfeer proeven https://www.youtube.com/watch?v=t-GZUJ8DYmQ

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt