Initiatieven

Datum: 
31 aug 2016
Locatie initiatief: 
Woonzorgcentrum Ter Hovingen, Kliniekstraat 29, 9050 Gentbrugge

Contactpersoon:

Caroline Slabbaert
Brugfiguur basisschool Henri D'Haese
092307384
Samen moestuinen, oogsten en feesten met buurtbewoners, buurtorganisaties en een buurtsschool in de tuin van woonzorgcentrum Ter Hovingen.

Ons project omvat een buurtmoestuin waar het accent ligt op sociale cohesie. Samenwerking, ontmoeting, sociaal contact, van elkaar kunnen leren…. staan centraal.  Productie is geen doel op zich. Het SAMEN oogsten, leuk vertoeven en belevingsgericht werken zijn van grootste belang binnen ons project.

Er zullen infomomenten voorzien worden voor de kinderen van de school. We organiseren tevens verschillende samenkomstmomenten met alle deelnemers. Waarbij er met behulp van de geoogste producten een kleine activiteit zal doorgaan. (bv samen soep maken) Naargelang elke partner zijn persoonlijke mogelijkheden komt een persoon of organisatie 1 of meermaals per week langs om het onderhoud van de moestuin te garanderen. Om continuïteit te voorzien wordt er een online agenda opgesteld die door iedereen te raadplegen is. Voor elk seizoen zal er een plantschema ter beschikking liggen.

De lancering van het project werd gehouden op 22 juni. Hierbij werden alle buurtbewoners en organisaties uitgenodigd. In de namiddag maakten de kinderen van basisschool Henri D'Haese diertjes met groeten in samenwerkingen met de bewoners van WZC Ter Hovingen. Later op de avond kwamen de buurtbewoners luisteren naar de plannen met een groetenhapje en een drankje. Mensen die in de toekomst wensen meewerken konden zich opgeven. Zij die net iets meer willen doen zoals het mee vergaderen in de kerngroep (4 tal keer per jaar) konden zich kandidaat stellen. 

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt