Initiatieven

Datum: 
15 jul 2015
Locatie initiatief: 
De Bijloke

Contactpersoon:

Ann Sophie Cathoir
LDC De Knoop
09 266 45 62
Doelgroep: 
Activiteiten: 
B(eweegt) A(lle) Leeftijden Festival: Bezoekers LDC De Knoop genieten samen met de studenten van de Benedictuspoort van klassieke muziek

Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Door samen te werken, te spelen, te dansen, creatief te zijn, krijgen ze meer respect en waardering voor elkaar.
Op 31 maart genoten de bezoekers van LDC De Knoop samen met de studenten van de Benedictuspoort van de klassieke muziek in het Kraakhuis, gebracht door zes conservatoriumstudenten: Xioran Bian (viool), Stefan Ali (altviool), Nikola Kyosev (fluit), Xiao Luo (klarinet), Nathalie Matthys (piano) en Morag Uyttersprot (piano).
Ze brachten ontroerende en dansante muziek van Piazzolla, Mozart, Beethoven, Schumann, Darius, Milhaud en Höricht.

Het concert is een gratis onderdeel van een groter project dat bruggen bouwt tussen de generaties.
Het concert werd voorafgegaan door een wijkontbijt in LDC De Knoop.
Daar sloegen de leerlingen van de Benedictuspoort samen met LDC De Knoop en andere buurtpartners de handen in elkaar om voor de buurtbewoners van Ledeberg een gratis ontbijt uit te werken.

Als afsluitmoment is er een karaokenamiddag doorgegaan in Open Huis botermarkt. Hier konden Jong en Oud verder genieten van de muziek en elkaars gezelschap bij een lekker stukje taart en een deugddoende kop koffie. Op deze namiddag kreeg iedereen de kans om zijn persoonlijke ervaringen nog eens uit te wisselen.

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."

In je buurt