Hospitawonen - iets voor jou?

In je buurt

Hospitawonen - iets voor jou?

Ben je 55 jaar of ouder? Woon je in Gent? Heb je een kamer vrij? Dan is Hospitawonen 55+ misschien wel iets voor jou!

Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Hospitawonen is zo’n nieuwe woonvorm. Speciaal voor 55+ers loopt er in Gent een project waar geïnteresseerden beroep kunnen doen op de ondersteuning van een projectmedewerker.

Hospitawonen betekent dat iemand met een eigen woning één kamer mag verhuren (verhuurder) aan een alleenstaande (huurder). Als eigenaar van de woning woon je ook zelf, alleen of met je gezin, in de woning. De huurder krijgt één privékamer in je huis en heeft toegang tot ten minste één specifieke ruimte, zoals badkamer of keuken.

Het project ‘Hospitawonen 55+’ richt zich heel specifiek naar oudere verhuurders van minimum 55 jaar. De huurders kunnen zowel studenten als alleenstaanden zijn. Beide partijen hebben hier baat bij: ze geven elkaar een gevoel van veiligheid, gezelschap en ondersteuning. Daarbij ontvangt de senior een extra inkomen (huurgeld) en kan de huurder betaalbaar wonen. Verschillende generaties onder 1 dak dus...

Er is een projectmedewerker die het samenwonen kan ondersteunen. Hij / zij is het vaste aanspreekpunt. Hij/zij geeft je info over hospitawonen en beantwoordt al je vragen, bespreekt met jou je verwachtingen, komt bij je thuis kijken of je kamer in aanmerking komt, brengt je administratie mee in orde (bijvoorbeeld aanvraag stedenbouwkundige vergunning of opmaak huurcontract), zoekt een geschikte huurder en helpt jou en je huurder om aangenaam samen te wonen – met duidelijke afspraken en begeleiding wanneer je wilt.

Hospitawonen iets voor jou?

Woon je zelf in Gent en heb je interesse in of vragen over dit project? Of ken je iemand die een kamer vrij heeft of iemand die een kamer zoekt? Contacteer onze projectmedewerker op 0471 35 44 11, via wonen@stad.gent of surf naar www.stad.gent/hospitawonen.

Quote van de maand

"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen."